Centrul de zi pentru integrare/reintegrare socială
Info & Contact
Adresă:
Contact:
Coordonator: Boidache Liliana Anişoara
Telefon – 021.780.45.42
Telefon:
Adrese E-mail:
Program:
Luni-Duminică: 07:00 – 19:00
Locație
Mijloace de Transport
Galerie Foto
Social Media
Centrul de zi pentru persoanele adulte fără adăpost este un spațiu comunitar care oferă diverse servicii și suporturi pe parcursul zilei pentru cei care trăiesc pe stradă sau se află într-o situație de precaritate locativă. Aceste centre sunt concepute pentru a furniza un mediu sigur și prietenos unde beneficiarii pot accesa servicii esențiale și resurse necesare pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.
- Informează beneficiarii, potențialii beneficiari, autoritățile publice și publicul larg despre domeniul său de activitate;
- Promovează drepturile beneficiarilor și previne situațiile de dificultate în care pot intra categoriile vulnerabile;
- Administrează cât mai eficient resursele financiare, materiale și umane.
Beneficiarii dispun de:
- Asistență socială și consiliere: Sprijin pentru gestionarea problemelor personale, ajutor în accesarea beneficiilor sociale și servicii de orientare.
- Igienă personală: Dușuri, spălătorii pentru haine și produse de igienă personală.
- Alimentație: Mese calde și gustări pentru a asigura nutriția de bază.
- Activități recreative și educative: Programe care promovează dezvoltarea personală, cum ar fi ateliere de abilități de viață și activități de socializare.
- Asistență medicală: Consultări medicale de bază, servicii de sănătate mintală și trimitere către alte servicii medicale specializate.
- Sprijin pentru reintegrare socială și profesională: Ajutor în găsirea unui loc de muncă, pregătire pentru interviuri și acces la resurse de locuințe.
Nu suferă de afecțiuni psihice care pun în pericol liniștea, sănătatea și integritatea fizică a personalului și a celorlalți beneficiari;
Decizia de admitere/respingere
Este luată de către Directorul general al D.G.A.S.M.B., la propunerea șefului serviciului Complexul Integrat de Servicii Sociale pentru Adulți -Sf. Ioan, în baza evaluării efectuate de către personalul de specialitate din cadrul centrului;
Toți beneficiarii centrului semnează cu furnizorul de servicii sociale un contract de furnizare de servicii sociale.
Acte Necesare
Cerere întocmită în nume propriu, documente care atestă identitatea și documente care atestă situația privind spațiul locativ, după caz.
Legislație în domeniu
- Legea asistenței sociale nr. 292/2011 din 20 decembrie 2011;
- Ordin nr. 29/2019 pentru aprobarea Standardelor minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor fără adăpost şi tinerilor care au părăsit sistemul de protecţie a copilului şi altor categorii de persoane adulte aflate în dificultate precum şi a serviciilor acordate în comunitate, serviciilor acordate în sistem integrat şi cantinele sociale.
- Legea 100/2024 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul asistenței sociale, precum și pentru completarea Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România și pentru modificarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.