Logo

Serviciul Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență
Proiect DSU

9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

Partener DGASMB

Centrul Respiro pentru copiii cu dizabilități și familiile lor CURCUBEUL MAGIC

mai 28, 2024

Info & Contact

Adresă:

Calea Șerban Vodă nr.48, Sectorul 4 București – 040212

Coordonator Centru:

Marina Roșu
Telefon – 0756 192 431

Telefon:

021 314.23.15 | Fax: 021 314.23.16

Adrese E-mail:

Program:

Luni, Marţi, Miercuri, Joi, Vineri: 08:30 – 16:30

Locație

Calea Șerban Vodă 48

Mijloace de Transport

Autobuz
Troleibuz
Tramvai
Metrou

Galerie Foto

Social Media

Centrul Respiro pentru copiii cu dizabilități și familiile lor “ Curcubeul Magic” este o unitate de servicii sociale integrate, destinate copiilor cu dizabilităţi din Bucureşti, înfiinţat şi administrat de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, prin Primăria Municipiului București, în parteneriat cu UNICEF.

 

Servicii Acordate

Serviciul social va asigura următoarele principale activităţi: supraveghere, îngrijire, găzduire temporară, consiliere, socializare și petrecere a timpului liber, abilitare și reabilitare, asistență medicală, informare, evaluare, masă, alte activități administrative, precum şi asigurarea activităţilor de sprijin și consiliere pentru părinții/reprezentații legali ai beneficiarilor;

Centrul reprezintă o alternativă viabilă pentru familie, o scurtă pauză de la responsabilitățile de îmgrijire, propunându-ne să le oferim un răgaz necesar refacerii fizice şi psihice, atât de benefice pentru continuarea îngrijirii copiilor cu dizabilităţi, cât și pentru soluţionarea urgențelor de ordin medical sau social.

Serviciul se adresează copiilor încadraţi în grad de handicap, aflaţi în evidenţa Serviciilor de Evaluare Complexă a DGASPC-urilor, pentru care s-a elaborat planul de abilitare/reabilitare.

Aceştia pot beneficia, pe timpul zilei, de activități de îngrijire, educare, consiliere, abilitare/reabilitare, pentru o perioadă de maximum 10 de zile lucrătoare pe an.

Centrul este dotat cu facilități recreative și programe adaptate, menite să ofere o experiență plăcută și stimulativă pentru cei care își petrec timpul acolo. Un alt aspect important al Centrului Respiro este sprijinul emoțional și psihologic oferit familiilor. Acestea pot găsi înțelegere din partea altor persoane care se confruntă cu situații similare. Schimbul de experiențe și sfaturi între părinți și îngrijitori poate fi extrem de valoros și îmbunătățește starea de bine a tuturor.

Capacitatea centrului este de 25 locuri, fiind posibil un rulaj de 120 de copii/an.

Centrul Respiro pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile lor – “Curcubeul Magic” îşi va desfăşura activitatea în Bucureşti, Strada Calea Șerban Vodă nr.48, sector 4, într-o clădire la care s-au efectuat lucrări de renovare şi reabilitare, cu sprijinul UNICEF, în baza acordului de parteneriat.

Centrul dispune de spaţii interioare generoase, (sală de recreere şi socializare, dormitoare, săli pentru recuperare fizică şi psihică, sală de mese, etc), dotate cu mobilier şi echipamente corespunzătoare desfăşurării diverselor tipuri de activităţi cu copiii, precum şi de o curte exterioară pentru desfăşurarea activităţilor recreative, în aer liber.

Admiterea se face în baza unei cereri depusă cu 30 de zile înainte de perioada în care părintele doreşte perioada de repaus și găzduirea copilului în centru, urmată de anchetă socială efectuată la domiciliul solicitantului şi completarea dosarului cu toate documentele necesare.

Acte Necesare

Cerere Tipizată

Notă de Informare

Legislație în domeniu

Centre Partenere D.G.A.S.M.B.

Sari la conținut