Logo

Direcția Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență
Proiect DSU

9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

Contracte de finanțare nerambursabilă pentru proiecte destinate persoanelor vulnerabile

sept. 7, 2021 | Anunțuri Selecție Parteneri, Știri

Primăria Capitalei a semnat patru contracte de finanțare nerambursabilă pentru proiecte destinate persoanelor vulnerabile: centre rezidențiale și de zi pentru victimele traficului de persoane și violenței domestice, precum și testarea HIV-SIDA a persoanelor adulte fără adăpost

Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, a încheiat pe 6 septembrie 2021, contractele de finanțare nerambursabilă cu cele patru organizații neguvernamentale declarate câștigătoare în urma selecției proiectelor pentru dezvoltarea și diversificarea serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile.

Suma alocată pentru cele patru proiecte este de 351.561 lei, iar acestea vor fi implementate până la data de 15 decembrie 2021, conform calendarului.

Cele patru organizații neguvernamentale, proiectele câștigătoare depuse de acestea și sumele alocate de PMB sunt următoarele:

• ADRA România – “Centru de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie – Casa ADRA”. Scopul proiectului: reintegrarea socială a victimelor violenței în familie ( femei și copii) – 160.000 lei

• Asociația Touched România – “Centrul maternal Casa AGAR”. Scopul proiectului: protecția victimelor violenței domestice și ale traficului de persoane – 51.300 lei

• Asociația F.R.E.E – “RISE-Reintegrarea în Societate a Victimelor Traficului de Persoane”. Scopul proiectului: creșterea gradului de incluziune socială pentru victimele traficului de persoane – 84.821 lei

• Asociația Română Anti-SIDA (ARAS)- “Cunoaște-ți statusul!” Scopul proiectului: testarea voluntară HIV-SIDA a persoanelor adulte fără adăpost – 55.440 lei.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului București, prin DGASMB, a lansat, la sfârșitul lunii iunie, o invitație către organizațiile și asociațiile care acționează în domeniul social să participe la selecția publică de proiecte cu finanțare nerambursabilă.

Suma totală alocată de Municipalitate pentru proiectele destinate categoriilor sociale vulnerabile a fost de 1.000.000 lei pentru anul 2021, valoarea totală eligibilă a unui proiect fiind de maxim 200.000 lei.

În perioada 30.06.2021 – 30.07.2021, au fost depuse cinci propuneri de cereri de finanțare, dintre care patru cereri au fost admise.

Un proiect nu a îndeplinit condițiile de eligibilitate, respectiv lipsa licenței de funcționare a serviciului social.

Reamintim că, în ședinta CGMB din data de 01 septembrie 2021, consilierii generali au aprobat proiectul de hotărâre privind încheierea contractelor cu organizațiile neguvernamentale declarate câștigătoare.

Articole Similare

Sari la conținut