Logo

Direcția Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență
Proiect DSU

9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

Conferința de presă de lansare a proiectului “MASPA – Măsuri pentru promovarea non discriminării și incluziunii sociale în mediul școlar, comunitate și pe piața muncii, pentru persoanele cu autism, cu focus pe comunitățile de roma”

iun. 29, 2015 | Anunțuri

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, împreună cu Fundația Romanian Angel Appeal, Iceland Autistic Society – Einverfusamtokin din Islanda, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați au plăcerea să vă invite să participați la conferința de presă de lansare a proiectului “MASPA – Măsuri pentru promovarea non discriminării și incluziunii sociale în mediul școlar, comunitate și pe piața muncii, pentru persoanele cu autism, cu focus pe comunitățile de roma”.

Proiectul va efectua un studiu asupra discriminării și excluderii sociale a persoanelor cu autism și, în plus, aparținând comunității roma, iar în baza rezultatelor obținute, realizarea unor toolkit-uri cu intervenții practice non-discriminare, pilotate în 3 județe ale țării. După testarea eficienței toolkit-urilor în școli și instituții, acestea vor sta la baza unor proiecte de politici publice și strategii naționale pentru îmbunătățirea procesului de integrare a persoanelor cu TSA pe viitor.

Proiectul este derulat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, finanţat din Granturile SEE 2009 – 2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.
Valoarea totală, eligibilă, a proiectului, este de 1.270.245 lei, din care 1.143.221 lei finanțare nerambursabilă și 127.524 lei co-finanțare.

Conferința de lansare a proiectului MASPA va avea loc marți, 30 iunie, orele 11.00, în București, la Institute – The Café, Str. Știrbei Vodă nr. 104 – 106!

Articole Similare

Sari la conținut