Logo

Direcția Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență
Proiect DSU

9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

Centre de lectură. Donație ACORNS British Style Nursery

feb. 24, 2015 | Anunțuri

Studiile confirmă importanța stimulării limbajului și a comunicării bebelușului, arătând că până la vârsta de 5 ani un copil care a fost expus în mod constant unui volum important de limbaj verbal a auzit cu 32 de milioane mai multe cuvinte față de un copil privat de aceasta stimulare.

Astfel, pentru a promova nevoia de educație timpurie optimă și necesitatea dezvoltării unei comunicări benefice copilului mic, ACORNS și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București lansează inițiativa dotării creșelor de stat și a altor instituții de educație timpurie cu centre de lectură. Astfel, într-o primă etapă a programului de colaborare între cele două instituții se va realiza dotarea a 3 centre de educație timpurie din cadrul municipalității cu peste 140 de cărți, 10 etajere și 8 canapele, special concepute pentru stimularea comunicării copiilor foarte mici, după un patent al Acorns British Style Nursery. Donația vine de la partenerul ACORNS British Style Nursery, printr-un proiect susținut de Excelenta Sa Prințesa Marina Sturdza.
Joi, 26 februarie, ora 11:00, la sediul Centrului de îngrijire și educație timpurie pentru copii 0-3 ani “Curcubeul Magic”, situat în Calea Serban Vodă nr. 48, Sector 4, București are loc în prezența Excelenței Sale Prințesei Marina Sturdza inaugurarea programului ce se va derula în 3 centre de educație timpurie a DGASMB („Curcubeul Magic”, „Căsuța cu Pitici” și „Steluțe Zâmbitoare”).

Fondurile necesare dotării acestor centre, aproximativ 2.000 €, au fost strânse în cadrul unei licitații de carte organizată cu sprijinul părinților copiilor din București înscriși în ACORNS British Style Nursery și a susținătorilor acestei inițiative. Ulterior acestei donații, ACORNS va asigura în mod gratuit instruirea personalului implicat în activități alături de copii, cu privire la modalitatea în care pot fi folosite aceste centre, cum pot fi create oportunități de dezvoltare a limbajului celor mici, ce resurse pot fi utilizate, etc.

Un numar de 120 de copii aflați în centrele coordonate de către DGASMB vor beneficia în urma acestei acțiuni și un număr de 35 de adulți vor fi instruiți de către ACORNS, pe tema lecturii cu un copil mic, importanța și beneficiile acesteia.
„Felul în care un om se dezvoltă ține foarte mult de educația primită! Tocmai de aceea este important acest lucru, mai ales la vârsta fragedă, iar lectura cărților scrise special pentru copii oferă multiple oportunități de dezvoltare a limbajului, a vocabularului și crește capacitatea de concentrare. Municipalitatea mulțumește celor care au astfel de inițiative și ne bucurăm de fiecare dată când apar oameni care sunt interesați de soarta bucureștenilor, fie ei copii, adulți sau persoane de vârsta a treia”, a declarat Sorin Oprescu, Primarul Municipiului București.

ACORNS British Style Nursery este prima organizație din domeniul educației din România certificată „Investor in People” și a fost premiată cu „Every Child Matters Standards Award”. ACORNS este membru al Council of British International Schools, British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (Marea Britanie), National Children’s Bureau (Marea Britanie), Early Years – the organization for young children (Irlanda de Nord) și British Romanian Chamber of Commerce, fiind afiliată International British School of Bucharest și Cross Frontier Education.

Articole Similare

Sari la conținut