Logo

Direcția Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență
Proiect DSU

9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

Centrul multidisciplinar Invingem autismul

mart. 30, 2012 | Știri

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, impreuna cu Asociatia Invingem autismul deschide oficial in data de 8 martie 2012 un centru dedicat intervenției pentru 23 de copii cu autism: 14 dintre ei vor veni zilnic la activități, iar 9 dintre ei vor beneficia de servicii de pregătire de școală sau grupuri de socializare.

Centrul Învingem Autismul este un centru multidisciplinar dedicat educației copiilor cu autism bazate în principal pe următoarele intervenții: analiza comportamentală aplicată – Applied Behavior Analysis (ABA), logopedie, terapie ocupațională și kinetoterapie, care au recunoaștere internațională și cele mai bune rezultate în intervenția pentru copiii cu TSA.

Fiecare beneficiar are un program personalizat de intervenție, realizat în urma evaluării nevoilor sale individuale, pentru a se integra social și în școală. Obiectivele fiecărui program individual pun accent pe comunicarea funcțională, abilități de viață independentă și cunoștințe cognitive.

Centrul este dedicat învățării abilităților funcționale care să faciliteze copiilor, viitori adulți, independență la școală, acasă și în diverse medii sociale sau funcționale (teatru, magazin, autobuz etc). Considerăm totodată prioritară dobândirea de abilități sociale necesare integrării în aceste medii și care să îi ajute să își creeze relații cu oamenii din jurul lor.

Programul de lucru al copiilor cuprinde activități 1 la 1 (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupațională și kinetoterapie. Totodată copiii participă la grupuri de socializare și de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilitătăți care să îi ajute să se integreze în învățământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică. Exista totodată parteneriate cu grădinițe și școli și sprijinim integrarea școlară a beneficiarilor.

Echipa centrului are specialiști care sunt regulat formați și evaluați de experți străini din Statele Unite si Finlanda.

Articole Similare

Sari la conținut