Telefon: 021.314.23.15

Logo

Serviciul Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență Proiect DSU

021 9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

Atelier de masaj pentru bebelusi

mai 23, 2013 | Anunțuri

Seminarul este gratuit, persoanele interesate de participare trebuind sa anunte acest lucru prin mesaj privat pe pagina de fb sau prin mail la dgas_mb@yahoo.co.uk. Locatia seminarului permite alaptarea, schimbarea sau incalzirea biberonului in conditii de siguranta si igiena. Participantele pot veni cu uleiul propriu de masaj al bebelusului sau vor primi de la organizatori.

Masajul sau gimnastica bebelusului ( sugarului ) este foarte importanta mai ales in primul an deoarece se face transferul de la pozitia fetala-intrauterina care ferea un spatiu limitat, la un mediu nou de viata numai bun de explorat. Acest tip de masaj-gimnastica pentru bebelusi ii invata pe copii sa se bucure din plin de noul mediu de viata.

Atingerea este cel mai important mod de comunicare al bebelusului. Simtul tactil ii furnizeaza o multime de informatii si il ajuta sa se dezvolte mai frumos.

Gimnastica si masajul sugarului este indicata pentru ca ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, poate daignostica si corecta eventualele deficiente, prin folosirea unor tehnici, miscari si manevre care determina posturile si miscarile corecte ale bebelusului. Masajul practicat cu regularitate il ajuta sa doarma, sa se hraneasca mai bine si sa se bucure de noutatile aparute in primul an de viata.

Aceasta gimnastica influenteaza bebelusul in mod benefic, pozitiv atat din punct de vedere psihic, cat si motor. Exercitiile fizice, combinate cu masajul relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia periferica si terminatiile nervoase, tonifica inima si plamanii, ajutand la eliminarea secretiilor traheobronsice (mai ales in cazul infectiilor cailor respiratorii), stimuleaza digestia (inlaturand colicile).

Efectele masajului la bebelusi:

  • reduce agitatia copilului si il calmeaza;
  • relaxeaza muschii tonifiindu-i si sporeste motricitatea;
  • deblocheaza articulatiile, sporind mobilitatea;
  • stimuleaza sistemul circulator, stimuland imunitatea si circulatia;
  • creaaza o stare de siguranta si încredere;
  • ii regleaza pofta de mancare.
  • stimuleaza digestia, diminuand si inlaturand colicii.

Masajul si gimnastica bebelusului sunt forme terapeutice de joaca, putand fi considerate primii pasi spre socializare.

Articole Similare