Logo

Direcția Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență
Proiect DSU

9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

100% Barbat, 100% Tata

aug. 7, 2012 | Anunțuri, Proiecte

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, derulează, în perioada iulie-septembrie 2012 campania națională de promovare a implicării taților în procesul de creștere și educație timpurie a copilului ”100% bărbat, 100% tată”. Campania este parte a proiectului „Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”, co-finanţat din fonduri europene, în cadrul Fondului Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Bernard Brunhes International.

Pentru prima dată în România, publicul larg va fi informat despre beneficiile implicării active a tatălui în viața copilului, încă din primele luni de viață și despre modalitățile concrete de acordare a concediului parental/paternal. Totodată, aceasta campania reprezintă prima acțiune la nivel național a municipalității bucureștene.

Campania ”100% bărbat, 100% tată” se va desfășura timp de 3 luni, și este structurată în 3 tipuri de activități:
I. Activitatea de diseminare a mesajului ,,Învață să fii tată în fiecare zi” care presupune difuzarea unui spot video de către posturi naționale și locale de televiziune (1002 difuzări), a unui spot audio de către posturi de radio naționale și locale (1012 difuzări) și afișarea mesajului pe 98 de panouri stradale de mari dimensiuni.

II. Caravana națională formată din specialiști în educație timpurie care se va opri în București, în municipiile reședință de județ din cele 8 euro regiuni și în câte trei localități limitrofe ale acestora după cum urmează:
1. Bucuresti
14 iulie: Parcul Cișmigiu
15 iulie : Parcul Herăstrău
21 iulie: Parcul Tei
22 iulie: Parcul IOR
28 iulie: Parcul Copiilor
29 iulie: Parcul Tineretului
4 august: Parcul Izvor
5 august: Parcul Moghioros
2. județul Constanta (6-12 august), cu oprire în localitățile Mamaia, Navodari, Eforie Nord, Neptun- Olimp, Venus-Saturn, Constanta;
3. județul Brăila (13-19 august), cu oprire în localitățile Ianca, Însurăței, Movila Mirei, Brăila;
4. județul Iași (20-26 august), cu oprire în localitățile Podu Iloaiei, Tg. Frumos, Holboca, Iași;
5. județul Cluj (27 august-2 septembrie), cu oprire în localitățile Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Cluj Napoca;
6. județul Sibiu (3-9 septembrie), cu oprire în localitățile Ocna Sibiului, Avrig, Cisnadie, Sibiu;
7. județul Timiș (10-16 septembrie), cu oprire în localitățile Recaș, Buziaș, Ciacova,Timișoara;
8. județul Dolj (17-23 septembrie), cu oprire în localitățile Segarcea, Filiași, Podari, Craiova.

În fiecare județ locurile de popas ale caravanei vor fi anunțate prin mass-media locală și printr-o conferință de presă în fiecare oraș reședință de județ, în ziua de miercuri a saptămânii respective. La conferință vor participa echipa de proiect, reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor publice cu responsabilități în domeniu și ai organizațiilor neguvernamentale.

Activitățile caravanei vor prezenta părinților modalități concrete prin care relația tată-copil poate fi dezvoltată într-un mod plăcut și benefic pentru cel mic, prin: activități recreative și educative pentru tătici și copii din domeniile ecologie, desen, igienă, teatru, arte plastice și muzică și prin programe artistice. Toti copiii care vor participa la activități vor primi cadouri iar părinții acestora materiale educative.

III. Concursul național ”Tată în fiecare zi”, la care pot participa tați din toata țara cu cel puțin un copil cu vârsta între 0-4 ani. Aceștia pot participa la concurs cu cea mai frumoasă fotografie care îi înfățișează alături de copilul lor în timp ce se joacă, desenează, construiesc sau învață și pot câștiga un loc GRATUIT în tabara naționala de la munte din această toamnă “Tata în fiecare zi, organizată de Primăria Municipiului București prin Direcția Generala de Asistență Socială a Municipiului București. La concurs se poate participa în felul următor:
1. Intra pe pagina de facebook 100% Barbat, 100% Tata și dă-ne Like;
2. Denumește fotografia aleasă “Tată în fiecare zi” și posteaz-o pe profilul tău de facebook;
3. Deschide poza și adaugă tag cu 100% Barbat, 100% Tata
Urmarește-ne pe Facebook pentru a afla daca ai câstigat!

Pentru prezentarea detaliată a activitălor campaniei naționale 100% Barbat, 100% Tata, în data de 28 iulie 2012, ora 10.00 va fi organizată o conferință de presă în Parcul Copiilor, Bucuresti

Articole Similare

Sari la conținut