Logo

Direcția Urgențe Sociale

24/24 la 021/9524

fiipregătit.ro

Situații de Urgență
Proiect DSU

9524 - Victimele Violenței Domestice

Disponibil 24/24

DGASMB si Fundatia Barilife – „Întotdeauna cu tine”

mai 14, 2013 | Proiecte

Maine, 15 mai 2013, cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, va semna protocolul de colaborare cu Fundatia Barilife, pentru implementarea in comun a proiectului adresat persoanelor vârstnice care locuiesc singure din Capitala, „Întotdeauna cu tine” .

În cadrul proiectului, Fundația Barilife donează cu titlu gratuit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, 100 de abonamente de tip ”Argint”, de care vor beneficia persoane cu vârsta de peste 60 de ani, care nu au mai beneficiat de servicii sau prestaţii sociale, în scopul evitării accidentelor/problemelor care pot surveni în propria locuinţă.

Acest abonament de tip „Argint” include montarea unui dispozitiv fix pe peretele beneficiarului, cu difuzor şi microfon şi a unui dispozitiv mobil, de tip braţară – buton, care se va monta la mâna beneficiarului. În cazul în care beneficiarul se confruntă cu o situaţie care îi poate pune viaţa în pericol, acesta trebuie doar să apese butonul şi intră în legătură directă cu personalul Help Center Barilife, un dispecerat specializat în comunicarea cu persoanele vârstnice. Astfel, în funcţie de situaţia semnalată, va fi trimisă o echipă de salvare la locuinţa beneficiarului.

Tot prin intermediul acestor dispozitive pot fi monitorizaţi vizitatorii necunoscuţi, care pot pune în pericol siguranta beneficiarului, iar în cazul unei posibile situaţii de efracţie este trimisă imediat o echipă de pază. Aceste echipamente de monitorizare la domiciliu sunt montate gratuit, cu contract de comodat la domiciliul beneficiarului.

Pentru mai multe informaţii legate de serviciile oferite în cadrul acestui proiect, persoanele interesate sunt rugate să se adreseze Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti,la tel. 021.314.23.15, care se va ocupa de selectarea beneficiarilor.

Articole Similare

Sari la conținut