In atentia persoanelor adulte cu dizabilitati motorii, utilizatoare de fotoliu rulant manual din municipiul Bucuresti

Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 275/2018, Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) va implementa, alaturi de Asociatia RESTART Cauză Bună, un proiect pilot intitulat ABILITAXI- servicii de transport gratuit pentru persoanele adulte cu dizabilități motorii din Capitala.

In prima etapa a acestui proiect, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a achizitionat un autoturism adaptat pentru utilizatorii de fotolii rulante manuale iar asociatia RESTART CAUZA BUNA a achizitionat trei astfel de autovehicule adaptate, pentru care Primaria Municpiului Bucuresti suporta costurile de achizitie. In total, in urmatoarele 12 luni, 4 vehicule adaptate vor fi incluse in proiectul pilot. Pentru a beneficia de transport gratuit pe raza Capitalei în regim de comanda prealabilă, potentialii beneficiari trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

– sa aiba certificat de handicap emis de un Consiliu Local de sector,

– sa aiba domiciliul in municipiul Bucuresti,

– sa nu fie institutionalizati intr-un centru rezidential public,

-sa nu realizeze alte venituri in afara indemnizatiei de handicap si bugetului complementar si a stimulentului pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu handicap.

– sa se inscrie in baza de date a DGASMB pentru utilizarea serviciului de transport gratuit.

Transportul gratuit poate fi solicitat cu 48 ore inainte, la numarul de telefon care va fi comunicat dupa inscrierea in baza de date a DGASMB, pentru programari medicale sau evaluari ale comisiilor de sector sau pentru deplasari personale, doar pe raza Capitalei, de luni pana vineri, intre orele 9-17, in prima faza a proiectului.

Pentru inscrieri in baza de date a DGASMB, persoanele interesate de serviciul de transport accesibilizat gratuit vor completa o cerere (disponibila pe site-ul www.dgas.ro/transport-accesibilizat incepand cu data de 14.08.2018), care se transmite pe e-mail la adresa registratura@dgas.ro sau prin depunere/posta la sediul din str. Constantin Mille , nr. 10, sector 1. Persoanele care nu pot descarca/printa cererea, pot trimite informatiile solicitate in cerere, in corpul unui e-mail, transmis la aceeasi adresa registratura@dgas.ro

NOTA: In vederea dezvoltarii ulterioare a proiectului si pentru dimensionarea resurselor necesare, respectiv a necesarului de masini accesibilizate pentru transportul persoanelor cu dizabilitati motorii, utilizatoare de fotoliu rulant ELECTRIC, rugam ca utilizatorii de fotolii rulante electrice interesati de transportul individual accesibilizat sa ni se adreseze, indicand tipul de fotoliu rulant electric utilizat si greutatea acestuia, avand in vedere faptul ca nu exista nicio statistica concreta cu privire la numarul utilizatorilor de fotolii rulante ELECTRICE din Capitala.

Cerere